Logo

KAAPVERDIË, BOA VISTA 2018 - STUDIEREIS MARIJKE & ANNEMIEK 

Afgelopen November (2018) mochten Marijke en Annemiek in 3 dagen Boa Vista ontdekken
Bent u ook nieuwsgierig naar deze bestemming? Hieronder leest u ons verslag van dag tot dag.

Onze 1e dag Boa Vista
Bij aankomst op de kleine luchthaven heerst er direct al een gezellig afrikaans sfeertje. Ons hotel Riu Karamboa ligt dicht bij de luchthaven, waardoor je na landing binnen 5 minuten al van je vakantie kunt genieten. Het grote resort ligt direct aan het strand. Door de hoge golven en ruige zee is het niet altijd mogelijk in zee te zwemmen. De mooie palmbomen, het heerlijke eten en de sfeervolle inrichting geven direct een fantastisch vakantie gevoel. En met 27 graden een lekker verfrissend windje is het echt heerlijk!

Dag 2 van onze reis zijn we per Jeep het eiland gaan verkennen. We vertrokken vanuit het hotel naar een pottenbakkerij. Van daaruit richting de woestijn. De jeep met 4x4 crosst door de hoge zandduinen, dus goed vast houden en mondje dicht, anders is het zandhappen. Via een zeer hobbelige, maar mooie weg, reden we richting het strand van Praia de Varadinha. De grot en rotsen zijn echt prachtig! Het zachte witte zand en de azuur blauwe zee geven echt een bounty gevoel.
Hierna zijn we langs het 18 km lange zandstrand van Santa Monica en via de route 66 van Boa Vista naar het noorden gereden. Onderweg reden we door diverse kleine kleurrijke dorpjes en onze lunch was in een typisch kaapverdiaans restaurantje.
Echt een topdag! We kunnen deze excursie iedereen aanraden.

Onze 3e dag Boa Vista begint spannend! Vroeg op deze ochtend in de hoop dat er kleine schildpadjes zijn geboren op het strand van Sal Rei. Wij hadden het geluk dat er 3 schildpadjes waren geboren waarvan wij er één naar zee mochten brengen. Wij vonden dit een bijzonder mooi moment!
Vervolgens hebben wij het nieuwste hotel van Riu op Boa Vista bezocht. Het Riu Palace is zeer mooi, modern en er heerst een rustige sfeer.
Hierna hebben wij even tijd om te relaxen aan het mooie witte strand met spectaculaire golven met als afsluiting een prachtige zonsondergang.


Boa Vista Boa Vista Boa Vista Boa Vista Boa Vista Boa Vista Boa Vista Boa Vista Boa Vista Boa Vista Boa Vista Boa Vista Boa Vista Boa Vista