Logo

FEBRUARI 2020 OAHU, HAWAII ( / rondreis USA) – reis Shirley

Vele denken dat Hawaii alleen voor huwelijksreizen is, maar er is voor iedereen een leuk eiland!

Wij verbleven in Honolulu. Dit is de hoofdstad van Hawaï. Aangezien het eiland best klein is hebben wij het eiland verkent per huurauto vanuit 1 vaste plaats. Openbaar vervoer is niet aan te raden.

Mijn reden om naar Oahu te reizen was om te snorkelen met One Ocean Diving.  Deze organisatie vecht voor de bescherming van één van mijn favoriete dieren. Haaien, een ernstig bedreigde diersoort. Onderweg naar de haaien krijgen wij een spoed cursus over haaien gedrag, veiligheidsregels, de soorten die wij tegen konden komen en conservatie. Onderweg hebben we ook nog walvissen en dolfijnen gespot! Je brengt ca. 3 kwartier door in de bijna 2km diepe oceaan. Zelf zwommen wij tussen 17 haaien. Je kunt het je misschien niet voorstellen, maar het is erg ontspannend. Helaas was het tijgerhaai-seizoen al voorbij. Wil je deze graag zien dan adviseer ik in onze zomer te gaan. Let op! Je hebt geen bescherming van een kooi. Je snorkelt vrij tussen de haaien. In onze winter wordt zelfs de great white wel eens gespot in deze wateren!

Neem ook de tijd om te genieten van de prachtige stranden. Ieder strand is uniek. Ook het bekende Waikiki Beach voor de surfers vind je hier. Heb jij nog geen ervaring met snorkelen en wil je dit eens proberen? Kies dan voor een baai die wat afgeschermd is. Shark Cove is een goede optie, vooral met kleine kinderen vanwege het ondiepe water (laat je niet afschrikken door de naam). Voor avonturiers is het leuk Cockroach Cove te bezoeken. Hanauma Bay is een populaire baai om te snorkelen, maar erg toeristisch. Vlakbij de Honolulu Zoo vind je een plek met super veel onderwater-leven, welke vrijwel alleen bij de locals bekent is. Vraag hen hiernaar! Let bij andere stranden goed op of het veilig is om te zwemmen, vooral als je moeite hebt met stromingen. De zee loopt op de meeste plekken snel af naar enorme dieptes.

Hiken is een activiteit die niet kan ontbreken tijdens uw reis naar Oahu. Er zijn ontzettend veel mooie trails om uit te kiezen voor zowel de beginner als de ervaren hiker. Wij hebben gekozen voor de  Ka’au Craiter trail. De route leidt naar 3 watervallen en een verborgen krater. Dit pad wordt niet onderhouden, dus je vindt hier geen aangelegde paden en wegwijzers. Het is dus een echte uitdaging en niet voor iedereen weggelegd. Ben je een beetje ervaren en niet bang aangelegd dan zijn de ongerepte natuur en uitzichten de moeite waard.

Bezoek Waimea Falls als je graag een waterval wilt bezoeken via een makkelijk pad. Bij deze waterval is het ook mogelijk om even lekker te zwemmen. Het is een mooie omgeving welke je veel terug ziet in bekende films zoals Jumanji en de serie Lost. Ook Jurassic Park is opgenomen op dit eiland. Je kunt zelfs een Jurassic Park tour doen!

Geschiedenis vind je ook terug op dit eiland. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het bekende Pearl Harbor. Wat ook niet mag missen tijdens een trip naar Oahu is het uitproberen van shave ice en de super lekkere verse garnalen bij de kraampjes aan de North Shore!

Onze reis hield hier nog niet op. Vervolgens zijn wij naar San Fransisco gevlogen om nog een rondreis door het vaste land van Amerika te maken. Hier kun je meer over lezen in het verslag FEBRUARI 2020 RONDREIS USA– reis Shirley (volgt)