Logo

MEXICO, PLAYA DEL CARMEN – reis Shirley juni 2019

Gisteren ben ik terug gekomen uit Mexico en ik wil natuurlijk graag mijn reiservaringen met jullie delen van deze fantastische bestemming! Zelf verbleef ik hotel RIU Lupita in Playa del Carmen.

Playa del Carmen is een van de populairste badplaatsen van Mexico waar een echte Mexicaanse sfeer heerst. De drukte kun je opzoeken bij de gezellige Fifth Avenue met vele restaurants, winkels, bars en clubs.  Je vindt hier ook mooie witte stranden en een tripje naar het mooie eiland Cozumel is echt een aanrader.

Cozumel is een populaire aanleghaven voor cruiseschepen, dit gedeelte van het eiland kun je dus beter vermijden en op zoek gaan naar al het moois dat het eiland te bieden heeft. Vele  mensen komen hier om te snorkelen en te duiken. Zelf ben ik hier ook wezen snorkelen en het was prachtig. Dit heb ik geregeld via Explora Cozumel waar een Nederlandse vrouw werkt. Dit kantoor vindt u vlakbij de ferry terminal tegenover de OXXO, zie de foto’s.

Achter Playa del Carmen vindt u een gevarieerd landschap met tropische regenwouden en moerassen. Hier is veel te beleven, denk bijvoorbeeld aan jungle tours. Wij zijn naar Sian Ka’an geweest, hier ga je op zoek naar wildlife tussen de mangroves en in de lagunes. Je kunt hier krokodillen, zeekoeien, dolfijnen, schildpadden en meer vinden, tijdens deze excursie ga je ook snorkelen in de zee. Zijn deze dieren niet indrukwekkend genoeg? Dan moet dit echt iets voor u zijn: snorkelen met walvishaaien! Wat een fantastische en spannende ervaring is dit.

Chichen Itza is ook iets wat u niet mag missen, dit is ten slotte één van de 7 wereldwonderen en was één van de belangrijkste Maya steden.  Ik raad het aan om hier naartoe te gaan met een gids omdat er zoveel over te vertellen is. Zo ontdek je dat de maya’s veel kennis hadden over astrologie en waarom zij offers brachten aan hun goden. In de buurt vindt u ook mooie cenotes. Ik heb cenote ‘Ik Kil’ bezocht, deze zag er erg magisch uit en u kunt ook lekker even kunt zwemmen om af te koelen na een bezoek aan Chichen Itza.

Waar bleef ik?

Ik verbleef in hotel RIU Lupita. Dit is een super gezellig, kleinschalig 24/7 all inclusive hotel. In dit hotel vindt u de volgende restaurants:

  • Hoofdrestaurant Adelita
  • Mexicaanse restaurant Maria Bonita
  • Snackrestaurant/Italiaans restaurant Dante
  • Beachrestaurant en bar Cozumel (steakhouse)

En het eten is echt super lekker! Heel gevarieerd ook en enkele dag wat anders.

Het hotel ligt niet aan het strand, maar dit is echt geen probleem. Met de gratis shuttle bereikt u het strand binnen 10 minuten. Op het strand vindt u het RIU Lupita beach restaurant en nog een zwembad. Ook bij het hotel komt u wilde dieren tegen zoals leguanen en neusberen. Deze doen u niks!

Bij ons op het reisbureau kunnen wij ook veel vertellen over de andere RIU hotels in Playa del Carmen. Deze zijn allemaal bezocht.

Wij zien u graag bij ons in de winkel als u meer informatie wilt over deze mooie bestemming.

leguaan punta allen playa del carmen punta allen punta allen/ sian ka'an cenote Ik Kil cozumel Xaman - Ha Aviary sian ka'an sian ka'an punta allen playa del carmen cozumel punta mar Valladolid tulum playa del carmen italiaans restaurant Dante explora cozumel Xaman - Ha Aviary riu lupita chichen itza cenote Ik Kil riu lupita mexicaans restaurant playa del carmen Xaman - Ha Aviary